Recept voor havermoutpap
Een supersnel en simpel recept voor havermoutpap om uit te proberen als ontbijt.
Het ontbijt is het belangrijkste maal van de dag. Voeding is namelijk de brandstof voor je lichaam en ontbijt ‘zet de motor aan’. Met een ontbijt achter je kiezen functioneer je dan ook de hele dag beter dan zonder.
Met een ontbijt voorkom je dat je naar snelle snacks grijpt omdat je lichaam nu eenmaal toch om energie vraagt. Je geeft je hersenen er brandstof mee om te kunnen focussen en je gaat er gemotiveerd en vol energie tegenaan.
De meeste mensen hebben de voorkeur voor of een eiwitrijk of een koolhydraatrijk ontbijt.
Zelf krijg ik de meeste energie van een eiwitrijk ontbijt, maar ik vind havermoutpap nou juist zo lekker. Gelukkig heb ik een variant ontdekt waarop ik toch prima functioneer tot de lunch. Probeer ook eens dit recept voor havermoutpap!
Ingrediënten
- 2 kopjes havermout
- 4 kopjes madademiamelk (of rijst- of amandelmelk)
- 1 appel (of peer)
- handje rozijnen
- een flinke hand cashewnoten (of blanke amandelen)
- 2 snufjes kaneel
- 1 snufje cardamom (of meer, naar smaak)
- 2 snufjes kurkuma
- 1 snufje zeezout
- ruim een eetlepel citroensap (bij voorkeur vers)
- een eetlepel olijfolie (sesamolie, kokosvet of roomboter kan ook)
Bereidingswijze
- Meng havermout en ‘melk’ in een pan en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg specerijen, noten en rozijnen toe en blijf af en toe roeren.
- Snij ondertussen de appel in blokjes en voeg toe.
- Voeg citroensap en olie toe en roer goed door de pap.
- Laat (in totaal) zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur, blijf af en toe roeren.
Voorbereiden en bewaren
Je kunt eventueel meer maken, voor meerdere dagen en het steeds weer opwarmen, want kaneel is een natuurlijk conserveringsmiddel, dus het blijft wel even goed. Extra tip: goede voorbereiding is het halve werk. Maak het jezelf niet moeilijk door ‘s ochtends nog volop te willen koken. Zet ‘s avonds al klaar wat je de volgende ochtend kunt eten.
Voor meer leuke recepten: klik HIER