Recept voor Simpel te maken choco truffels
Als je bezoek krijgt of een bijzonder cadeautje voor iemand wilt maken, zijn deze simpel te maken chocotruffels een uitkomst! Door naast de kokoscrème wat smeuïge chocopasta toe te voegen, worden ze heerlijk romig. En je kunt ze zo mooi maken als je zelf wilt. Een heerlijk choco feest!
Maak een verantwoorde keuze
Niet alle chocolade is ongezond. Als je let op de manier van zoeten, kun je gezond genieten van chocolade. Natuurlijk wel met mate, maar het is fijn dat je het niet helemaal links hoeft te laten liggen als je op je voeding let. Rauwe cacao heeft zelfs veel gezondheidsvoordelen!
Variatietips en overige tips
Je las al dat je deze chocotruffels zo mooi kunt maken als je zelf wilt. Dat trucje zit ‘m in de toppings. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
- fijngehakte nootjes of zaden en pitten
- kokosrasp
- cacaonibs en/of cacaopoeder
- fijngehakt gedroogd fruit
Ingrediënten voor simpel te maken chocotruffels
voor 2 personen
- kokoscrème (125 ml)
- chocolade in stukjes (150 gram)
- chocopasta (2 eetlepels)
- roomboter (1 eetlepel, vegan optie: kokosvet)
- toppings naar keuze
Bereidingswijze van simpel te maken chocotruffels
- Breng allereerst de kokoscrème in een pannetje aan de kook. Meng dan 100 gram van de (stukjes) chocolade en de chocopasta erdoor. Laat dit mengsel opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur).
- Leg een vel bakpapier klaar. Schep uit het stijve mengsel balletjes met een lepel (of draai er met je handen mooie balletjes van) en leg die op het papier.
- Smelt vervolgens au bain-marie (of in de magnetron) de overige 50 gram van de (stukjes) chocolade met de roomboter erdoor. Giet dit over de balletjes (of haal met een lepel de balletjes erdoor). Garneer eventueel met je toppings naar keuze.
- Laat de truffels afkoelen en… geniet!